My blog

sieradenentassenonline

welke tas past bij mij

Welke tas past bij mij?

Een handtas wordt door velen ook wel eens gezien als de beste vriend van een vrouw. Net zoals bij al je beste vrienden kies je ze uit omdat er een match is. Vaak is de keus gebaseerd op uiterlijk, gewoon omdat je de tas nou eenmaal mooi vindt. Maar past de tas functioneel gezien bij jou?

Deze tas past bij jou op basis van je figuur

Hoewel ieder vrouwenlichaam een andere vorm heeft maken alle dames weleens gebruik van een handtas. Hoewel tassenproducenten uitgaan van een ‘one size fits all’ formule, hoeft dit helemaal niet voor iedereen op te gaan. De vormen van jouw figuur kun je beter laten uitkomen door het kiezen van de juiste handtas.

Tassen die passen bij een appelfiguur

Bevindt de volume van je lichaam vooral aan de bovenkant? Heb je grote borsten, brede schouders en vrijwel geen taille? Dan heb jij de vorm van een appelfiguur. Dames met dit figuur hebben vaak slanke benen en smalle heupen, en dat is waarschijnlijk exact datgene wat je wil benadrukken.

Een handtas met korte hengsels is daar een perfecte keuze voor, helemaal als je hem in je hand draagt. Ook een crossbody bag is een goede keuze, hoewel je deze dan beter niet gekruist over je lichaam kan dragen. Dat benadrukt juist je ronde bovenlichaam weer. Laatste tip: als je een kleine appel bent, kan je beter niet een te grote tas kiezen, op die manier verdwijnen je lichaamsverhoudingen.

Tassen die passen bij een peerfiguur

Is de onderkant van je lichaam breder dan de bovenkant? Heb je relatief slanke taille, platte buik en brede heupen? En zijn jouw borsten in verhouding smaller dan je bovenbenen en billen? Dan behoort jouw lichaamsfiguur tot de perenfamilie. Een lichaamsdeel is dat je graag wilt showen is waarschijnlijk je smalle taille. Door het dragen van een schoudertas, benadruk je je smalle taille en vallen jouw brede heupen minder op.

 

 

Tassen die passen bij een zandloper figuur

Hoewel wij ieder lichaamsfiguur mooi vinden, worden zandlopers vaak geprezen als degene met geluk. Jouw lichaamsvormen zijn namelijk exact op elkaar afgestemd, ofwel, het volume is gelijkmatig verdeeld over het lichaam. Er is sprake van een duidelijk zichtbare taille waarbij het bij de borsten en billen iets ronder loopt. Daarnaast zijn je schouders en heupen met elkaar in verhouding. Deze vorm kan iedere tas dragen.

 

 

Tassen voor een recht figuur

Zijn de boven- en onderkant van je lichaam precies met elkaar in proportie en ben je daarnaast atletisch gebouwd, heb je geen taille en heeft je lichaam weinig rondingen? Dan noemen we een recht figuur. De meeste vrouwen met een recht figuur willen graag wat meer volume creëren. Daarom zijn tassen met rechte hoeken geen geschikte optie voor jou. De tassen van Cowboysbag kunnen een goed alternatief hiervoor zijn.